logo

Definitief ontharen MedCos® IPL

Harsen, scheren en epileren is voor veel vrouwen en mannen het hele jaar door een terugkerend en tijdrovend ritueel. MedCos® IPL biedt een pijnloze, veilige en snelle manier om definitief je lichaamshaar te verwijderen.

Met het innovatieve MedCos® IPL apparaat is het mogelijk om ongewenste haargroei effectief aan te pakken. IPL betekent ‘Intense Pulsed Light' en staat voor hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Simpel gezegd wordt de haarwortel door de lichtflits vernietigd, waarna er geen haar meer uit kan groeien. Na afloop van een kuur wordt gemiddeld 80-90% haarreductie bereikt.

Het noodzakelijk aantal behandelingen van een ontharingskuur en het uiteindelijke reductieresultaat is afhankelijk van het haar- en huidtype en de plek.

Rode, blonde en grijze haren, alsmede overgangs-/ donsbeharing hebben geen pigment en kunnen niet met IPL behandeld worden. Hoewel negroïde huidtypes voor behandeling zijn uitgesloten, zijn getinte huidtypes wel uitermate geschikt voor een MedCos® IPL behandeling.

Behandeling
De MedCos® IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kun je een lichte prikkeling voelen. Gewoonlijk stelt men, zelfs bij een uiterst gevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan de huid na de behandeling tijdelijk rood worden. Dit verdwijnt binnen enkele uren.
Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om de haarfollikels definitief uit te schakelen. Een kuur van gemiddeld 10 behandelingen is nodig voor een goed eindresultaat. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden adviseren we elk jaar tenminste 1 vervolgbehandeling.

 

Voorzorgsmaatregelen
Het zichtbaar hoogenergetisch gepulseerd licht van de MedCos® IPL is veilig waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Het is wel van belang om, gedurende de periode dat je een ontharingskuur ondergaat, niet te epileren of te harsen.

Het is raadzaam om gedurende een bepaalde periode vóór en ná een ontharingsbehandeling de betreffende plek te beschermen tegen het zonlicht. Door het zonlicht wordt namelijk de aanmaak van pigment geactiveerd. Het risico bestaat dan dat de huid door de toename van het pigment de licht-energie opneemt, waardoor de behandeling en het uiteindelijke resultaat minder effectief kan zijn.

Per behandeling

Bovenlip  €    14,50
Kin  €    14,50
Bovenlip en kin  €    24,50
Hele gezicht  €    34,50
Oksels  €    29,50
Bikinilijn  €    34,50
Onderbenen  €    79,50
Hele benen  €  124,50
Borst man  €    49,50
Rug man  €    99,50