Zoeken
 

Blog

Zo reinig je een droge huid

Gebruik jij wel de juiste gezichtsreiniger?

Voelt jouw huid na het reinigen strakgespannen aan? Dan is je cleanser misschien te agressief voor jouw huid. Veel schuimende, zeepachtige cleansers bevatten agressieve surfactanten (ook wel oppervlakte-actieve stoffen genoemd) die olie afbreken en een brandschoon gevoel geven, maar niet zonder de huid te ontdoen van de huideigen lipides en eiwitten die beschermen tegen droogte. Als gevolg hiervan wordt de barrière lipidelaag zwakker. Een verzwakte barrière lipidelaag verliest sneller vocht en laat irriterende stoffen zoals droge lucht en allergenen binnen. Dit is waarom de huid na het reinigen strak gespannen en droog aanvoelt.

Indien je last hebt van een droge huid en je huid trekkerig aanvoelt na het reinigen van het gezicht:

  1. Kies voor zachte, romige, niet-schuimende cleansers zoals Intensive Moisture Cleanser, die long-lasting make-up verwijdert en tegelijkertijd de droge huid voedt. Intensive Moisture Cleanser bevat een speciaal surfactant systeem die verzadigd is met essentiële vetzuren die het strippen van de huid tegengaan. Het bevat ook voedende plantaardige oliën die helpen om de barrière lipidelaag in tact te houden.
    Wil je hardnekkig vuil van het gezicht af halen? Gebruik Dermalogica’s Dubbele Reiniging met PreCleanse Balm voorafgaand aan Intensive Moisture Cleanser. PreCleanse Balm verwijdert al het vuil van het huidoppervlak zonder de huidbarrière aan te tasten. Heb je last van een gevoelige, geprikkelde huid? Gebruik dan UltraCalming Cleanser. Deze extreem zachte gel/crème cleanser reinigt de huid op zeer milde wijze.
  2. Gebruik lauwwarm water. Overmatige hitte kan de beschermende huidbarrière verder aantasten en leiden tot meer droogte, jeuk, irritaties en ontstekingen.
  3. Exfolieer niet meer dan 2 keer per week, en vermijd strippende ingrediënten. Over-exfoliatie en het gebruik van huidverzorgingsingrediënten zoals Alcohol, Acetone, AHA’s, BHA’s en Retinoïden kunnen de lipiden uitputten, waardoor het strakgespannen gevoel wordt verergerd. Gebruik een milde exfoliant zoals Daily Microfoliant.
  4. Breng direct na reiniging een moisturizer aan. Dit versterkt de barrière lipidelaag en sluit vocht in. Spray een hydraterende toner (zoals Multiactive Toner) op de huid voor het aanbrengen van de moisturizer, dit zorgt voor een product boost. Voedende moisturizers zoals Intensive Moisture Balance bevatten ingrediënten zoals Ceramides, Vrije Vetzuren en Sterolen om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Een droge huid reinigen zonder afbreuk te doen aan je barrière lipidelaag is de eerste stap naar het verlichten van ongemakken en het bevorderen van een gezond uitziende, stralende huid. Kom langs  voor meer advies over het verzorgen van een droge huid.